Sunday, 20 January 2013

Gambar curi kereta baru Proton P3-22A


Bukti Proton membuat kereta 5-pintu Hatchback Preve (MPV)
Gambar curi baru Proton P3-22A Preve Hatchback mungkin merupakan automobil baru Proton dari apa yang kita dapat lihat setakat ini.Mereka(pengambil gambar ini) telah berjaya menangkap gambar ini sepanjang laluan dari Genting Highlands ke Lebuhraya Duke dan kemudian menyertai sehingga ke NKVE.

Menurut Akmal(penangkap gambar & penulis PAULTAN.Org),Proton Preve Hatchback(Proton P3-22A) jika dilihat salah satu gambar itu anda perasan bentuknya separuh bentuk Proton Preve yang mempunyai Hatchback.Automobil baru Proton ini digelar Proton P3-22A dan pada waktu itu ramai yang mengambil kesempatan mangambil gambar baru Proton ini.

Automobil baru Proton ini pada bila-bila masa sahaja akan keluar untuk pasaaran namun buat masa sekarang Proton Peve Hatchback(Proton P3-22A) masih dalam ujian jalan raya.

Sila lihat gambar di bawah sebagai bukti Akmal(penulis PAULTAN.Org) berjaya menangkap seberapa banyak gambar dari pelbagai sudut,termasuk sudut yang dipenuhi ramai mengambil kesempatan mangambil gambar.Ini sahaja setakat ini.Jika ada lagi informasi mengenai kereta ini atau kereta baru Proton yang lain,insya-Allah & saya akan cuba update blog ini.

Sekian,wassalam & trimas ^_^

P/S: Syarikat Proton bukan curi design kereta lain tetapi Syarikat Proton beli design dari syarikat lain.Setakat ini hasil kerja design Proton sendiri ialah bentuk Persona,Gen-2,Exora & Preve. ^_^

Sumber : PAULTAN.Org

No comments:

Post a Comment